sâmbătă, 12 februarie 2011

U.D.M.R. CONTINUĂ EN FANFARE !

Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, sâmbătă, la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş, că reprezentanţii Uniunii au "toate motivele" să menţină actuala coaliţie guvernamnetală.

După ce a reușit bulversarea învățământului ( vezi noua Lege a educației ), UDMR-ul se dă sirenă pe lângă mutantul portocaliu . Interesul se poate traduce prin faptul că la rând sunt și alte proiecte cu posibil mare impact în rândul popolației maghiare :

-legea minorităţilor ar putea fi adoptată în această sesiune parlamentară ( "Am reuşit să includem Legea minorităţilor. În zilele următoare, o săptămână-două, sper că vom putea demara discuţii în comisiile de specialitate şi în această sesiune parlamentară să le ducem la bun sfârşit. Bineînţeles că vor apărea opinii divergente, dar există şanse ca până la sfârşitul sesiunii parlamentare să treacă", a spus Marko Bela)

-modificarea Legii electorale, care este o chestiune-cheie pentru maghiarii din Transilvania, dar şi pentru UDMR (Marko B declară că a analizat problema şi crede că trebuie asigurate o conducere locală bună şi eficientă şi un Parlament de calitate, având în vedere că este posibil ca după ultimele alegeri să nu fi crescut calitatea acestuia.
Totodată acesta apreciază că în coaliţie există deja un acord referitor la alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin, iar soluţia ar fi un sistem care să dubleze această prevedere cu o listă naţională în circumscripţiile electorale, pentru a păstra un echilibru )

-restructurarea regiunilor de dezvoltare economică ( există un acord referitor la acest subiect, însă modalitatea nu este clarificată, a afirmat vicepremierul, potrivit căruia alte preocupări ale reprezentanţilor UDMR şi ai coaliţiei vizează luarea unor măsuri economice potrivite).


zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu