joi, 24 februarie 2011

PRECIZĂRI

1 Legea nr. 287/2010, legea bugetului asigur`rilor sociale de stat pe anul 2011, publicat` în Monitorul Oficial, nr. 0880 din 28 decembrie 2010, la art.15, prevede: Câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011 este de 2.022 lei.
Prin urmare, pensionarii militari care, anul trecut, au optat pentru suspendarea pensiei pot fi repuși în plată dacă pensia netă nu este mai mare de 2.022 lei. Precizăm că, deși cererea poate fi făcută de acum repunerea în plată se va face după revizuirea pensiei pe baza veniturilor realizate în perioada de activitate,
în conformitate cu prevederile OUG nr. 1/2011
!!!

Nu este clar cum se procedează în cazul celor care, din acelasi motiv de lege tâmpită, au renunțat la serviciu în favoarea pensiei care era cu câțiva bănuți mai mare...

2. În Anexa 1 la OUG nr. 1/2011 sunt prevăzute cuantumurile soldelor de grad și soldelor de funcție minime corespunzătoare gradelor militare deținute. Acestea se iau în calcul la revizuirea pensiilor pentru care nu pot fi identificate veniturile realizate lunar pentru anumite perioade.
În legătură cu modul în care se procedează în situația în care, de exemplu, un cadru militar a avut gradul de maior, dar era încadrat pe funcție de colonel. , procedura este următoarea :
pentru o asemenea situație, la stabilirea punctajului, se ia în calcul suma trecută în tabelul din anexa nr. 1 la gradul de maior. Aceasta reprezintă cuantumul soldei de grad de maior și al soldei de funcție de maior, ambele la minim !!!`.


zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu