sâmbătă, 12 februarie 2011

URMEAZĂ O REVOLUŢIE ÎN ALGERIA. ?

Capitala Alger e în stare de asediu

După ce presa internaţională a reacţionat sâmbătă cu un optimism prudent la demisia preşedintelui egiptean Hosni Mubarak, comparată cu căderea Zidului Berlinului sau cu un "tsunami pentru lumea arabă", insistând pe incertitudinile legate de viitorul lumii arabe, după Yemen și Algerul vine să confirme acest lucru .

Confruntări între forţele de ordine şi manifestanţi, urmate de arestări, au avut loc sâmbătă în Piaţa 1 Mai din Alger, unde a început un marş la apelul opoziţiei pentru "o schimbare a sistemului", dar care a fost interzis, relatează martorii, citaţi de AFP.

Aproximativ 2.000 de manifestanţi blocaţi de un important dispozitiv al forţelor de ordine au forţat cordonul de securitate şi au început să meargă spre Piaţa Martirilor.
publicitate

Toată zona este încercuită de sute de membri ai forţelor de ordine în uniformă, cu vehicule blindate, mobilizaţi pentru marşul organizat de Coordonarea Naţională pentru Schimbare şi Democraţie (CNCD), care regrupează formaţiuni politice, societatea civilă şi sindicate autonome.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu