sâmbătă, 19 februarie 2011

NOU ÎN ADMINISTRAREA LOCALITĂȚILOR CARACAL ȘI CORABIA

Lucrările la centura ocolitoare a localităţii Caracal sunt întârziate din cauza neîntrunirii consiliului local, edilii locali lipsind la ultimele trei convocări ale şedinţei extraordinare.

Pe ordinea căreia de zi se află un proiect de hotărâre prin care municipalitatea ar urma să ofere nişte terenuri firmei constructoare pentru amenajarea şantierului. Secretarul Primăriei Caracal, Cristian Gâlea, susţine că, ieri, consilierii locali au fost convocaţi într-o şedinţă extraordinară pentru a vota mai multe proiecte „în regim de urgenţă”.



„La acea şedinţă nu au venit suficienţi consilieri, au venit doar nouă din 19. Nici de această dată nu au venit, aşa că va fi convocată o nouă şedinţă. Aceasta a fost cea de-a treia şedinţă extraordinară din acest an, când trebuia votat şi bugetul pe acest an. Acum Primăria este fără buget”, a declarat secretarul Primăriei Caracal.

Cel mai important proiect, blocat de consilieri

Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare se mai afla, pe lângă aprobarea bugetului de 100 de milioane, şi un proiect de hotărâre prin care se aprobă alocarea unor spaţii către societatea Romstrade pentru a-şi amplasa şantierul de lucrări pentru centura ocolitoare a Municipiului Caracal.


„Această firmă şi-a adjudecat licitaţia organizată de CNADN pentru execuţia centurii ocolitoare. Ei ne-au solicitat respectivele terenuri pentru a putea să-şi organizeze şantierul de lucrări şi, implicit, declararea punctului de lucru. Este de maximă urgenţă, pentru că oamenii aceia s-ar apuca de lucrări dacă ar putea să-şi organizeze şantierul. Din păcate, plenul consiliului încă nu s-a întrunit în şedinţa extraordinară pentru a putea vota”, precizează secretarul Cristian Gâlea.


Investiţia va avea o valoare de aproximativ 45 milioane lei şi va fi realizată de firma Romstrade, patronată de Nelu Iordache, un apropiat al ministrului Udrea. Proiectul vizează construcţia a zece kilometri de drum, a unui pod şi a 14 podeţe, fiind complementar DN6 Alexandria-Craiova, ce va fi reabilitat în aceeaşi perioadă. Potrivit contractului, perioada de execuţie este de doi ani, la care se adaugă perioada de garanţie de încă doi ani.

PS Interesant că din cei 19 consilieri local, la şedinţă au fost prezenţi 4 consilieri PSD, respectiv Georgeta Mincă, Eugenia Oprea, Pavel Filimon şi viceprimarul Valerică Ionescu , Şerban Cernat PNL, Iuliana Dinoiu PDL şi Claudiu Matei PDL, care nu a semnat în condică, declarând celor de faţă că el a venit la şedinţă doar pentru a lămuri nişte lucruri şi că va mai fi prezent la vreo şedinţă de consiliu, doar dacă ea este ordinară. Spre deosebire de acesta, consilierul PDL Iuliana Dinoiu, preşedinte de şedinţă, colegă de partid Matei, a demonstrat că... există ,,oameni şi oameni” chiar în interiorul aceluiaşi partid. Spre deosebire de acesta care a pus pe primul plan interesul personal şi de grup, Iuliana Dinoiu a pus pe primul plan comunitatea. Ea nu şi-a lăsat colegul ,,să se ocupa de războiul cu mai marii municipalităţii” declarând pentru ,,urechile” colegului său Matei că: ,,Bârfele şi jocurile politice le faceţi în parc, nu în şedinţa condusă de mine. Eu am să discut probleme ce ţin de comunitate. Aşa că vă invit şi pe dumneavoastră şi pe toţi, la Romaniţa, pentru a vedea proiectul celor de la Yazaki, care vor oferi caracalenilor sute de locuri de muncă. Acestea sunt problemele care mă interesează”, a răspicat Iuliana Dinoiu. Aceasta a mai spus celor de faţă că încearcă, ca în următoarea şedinţă de miercuri , să convoace toţi consilierii PDL, colegi de partid, asigurându-i pe toţi în acelaşi timp de prezenţa sa. Dacă aleşii caracaleni nu conştientizează că este o obligaţie participarea la şedinţe şi votarea proiectelor de hotărâre extrem de importante pentru comunitate, atunci le cerem să-şi dea demisia, în caz contrar vom cere public edilului caracalean să facă demersurile pentru dizolvarea consiliului local.

sursa :http://www.gazetanoua.ro/index.php?mod=stiri&id=4909&title=Centura-ocolitoare-a-Caracalului-se-va-construi-cu-intarziere.html

Primaria Caracal trimite in somaj asistentii persoanelor cu handicap

Lipsa banilor se resimte acut la nivelul consiliilor locale. Primarul municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, a declarat pentru GO ca din luna martie vor intra in somaj toti asistentii personali ai persoanelor cu dizabilitati din cauza micsorarii bugetului local.
Totodată, Anghel a precizat că primăria nu îşi mai permite să plătească salariile şi contribuţiile către stat datorate de angajator asistenţilor persoanelor cu handicap şi, din acest motiv, ei vor fi trimişi în şomaj. Este vorba despre 79 de persoane care din martie vor îngroşa rândul şomerilor, fapt confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Elena Iordache. Aceasta a subliniat că AJOFM Olt a primit o notificare de la Primăria Caracal privind disponibilizarea asistenţilor persoanelor cu handicap.


Buget redus

Potrivit lui Gheorghe Anghel, faţă de anul trecut, în 2011 bugetul local e mai mic cu 20 milioane lei, fapt ce determină şi o reducere a cheltuileilor instituţiei. „N-am mai trecut la mărirea taxelor locale pentru că oamenii abia le pot plăti. Una dintre cele mai importante firme din oraş, Romvag, a intrat în insolvenţă şi a renunţat la salariaţi. Dacă la anul bugetul va fi mare şi economia oraşului va da semne de redresare, îi vom reangaja pe asistenţii persoanelor cu dizabilităţi, dar în condiţiile actuale primăria nu mai poate plăti acele salarii şi contribuţiile către stat datorate de angajator. Ei vor primi ajutor de şomaj” , a explicat primarul Caracalului.

sursa .http://www.gazetaoltului.ro/gazeta_new/viewArticle.htm?id=9789

Corăbienii vor avea gaze naturale

Comisia zonală numărul cinci a monumentelor istorice, întrunită marţi în judeţul Teleorman, a acordat o bilă albă proiectului pe care cei din Corabia îl aşteaptă de foarte mult timp. Conducta se va întinde pe aproape 30 km, pe sectorul Turnu Măgurele-Corabia, iar lucrările se vor face sub supraveghere arheologică.



„Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional (DCPN) Olt a prezentat la întrunirea de marţi şapte documentaţii, din care au fost respinse două.
Cel mai important proiect avizat a fost cel referitor la construirea unei conducte de gaze de 27,1 km între Turnu Măgurele şi Corabia”, a precizat Gheorghe Iorga, inspector superior DCPN Olt.


Corabia are 6.700 locuinţe individuale, 2.500 apartamente şi 28 de obiective social culturale în care îşi desfăşoară activitatea 30 de agenţi economici. Pentru încălzire se folosesc în prezent lemne de foc, cărbuni, calorifere electrice ori combustibil lichid.


Celelalte proiecte care au fost avizate de comisia zonală a monumentelor istorice au fost: planul urbanistic general Găneasa, care include şi studiul istoric şi arheologic al comunei; reabilitare, consolidare şi mansardare a corpului C din Colegiul Naţional „Radu Greceanu” (CNRG); efectuarea unor lucrări la biserica Vădăstriţa şi demolarea unui corp de pe strada Nicolae Bălcescu, lângă CNRG.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu