vineri, 18 februarie 2011

PORCISME

,, Televiziunea de stiri RealitateaTV ne informeaza ca "eterna fasole cu cârnaţi pare să fi rămas doar o legendă în armată. Pe masa militarilor tronează acum la preţ de mare cinste, salamul de Sibiu. Potrivit unui anunţ de atribuire postat pe site-ul elicitatie.ro, o unitate militară din Constanţa plăteşte peste 600.000 de lei (622.347 lei) fără TVA pentru a cumpăra preţiosul mezel."

Lecturand stirea, nu putem sa nu ne intrebam: oare un salam obisnuit (care ar fi costat la jumatate), nu ar fi fost suficient pentru acea unitate militara? Oare chiar trebuie sa suportam de la bugetul statului "delicatese" culinare pentru militari?!?

Calculam rapid, ca sa nu ne apuce pofta: 622.347 lei + TVA 24% = 771.710 lei. Jumatate din aceasta suma reprezinta 385.855 lei.


Conform evaluarii www.porcisme.ro, valoarea acestui porcism este de 385.855 LEI, adica 90.789 EURO. In Romania, iluminatul public al unei comune medii costa 56 lei/zi (13 euro/zi), iar porcismul din acest articol este echivalent cu costurile de iluminat al unei comune medii pentru mai mult de 19 ani!!!!,,

sursa :http://www.porcisme.ro

PS Oarecum justificată poziția autorului. Probabil că actele asta or spune dar, după cum merg lucrurile în armată... miram-aș ca acel produs să fie pe masa militarilor !

zile mai bune !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu